De kablo fotograaf Hellevoetsluis voor al u feesten bruiloften recepties modellen fotografie familieportret op locatie foto's voor websites voor al uw pers fotografie kortom voor al uw fotowerk de kablo fotograaf heeft 15 jaar ervaring met fotografie gewerkt voor kranten en Website van   tv   Rijnmond diverse media laat u vrijblijvend adviseren naar de mogelijkheden Wij zetten uw oude negatieven en dia's op foto fotograaf

kablo fotograaf website  http://patrickblonk.123website.nl

Toekomst obs De Wateringe hellevoetsluis   nog onduidelijk, acties gaan door

HELLEVOETSLUIS - Toekomst obs De Wateringe nog onduidelijk, acties gaan door

Hellevoetsluis - Het is toch niet zeker dat basisschool De Wateringe het schoolgebouw moet sluiten en zal verhuizen van de bloemenbuurt in Hellevoetsluis naar de sportbuurt, zo’n anderhalve kilometer verderop. “In het proces zijn alle betrokken partijen met elkaar in gesprek om de school- en opvangvoorzieningen in Hellevoetsluis-West (o.a. De Wateringe) opnieuw tegen het licht te houden”, meldt de gemeente in een persbericht

Het actiecomité dat de school wil behouden in de Bremstraat moet eerst nog maar zien dat de school blijft. “Het is fifty fifty. We weten niet wat de gemeente gaat doen”, vertelt Daan Dankaart van actiecomité ‘De Wateringe moet blijven’. “Het voelt een beetje alsof de gemeente probeert te zorgen dat we stoppen met actie voeren.”

In eerdere plannen van de gemeente staat dat de basisschool moet verhuizen naar de Sportlaan in Hellevoetsluis. Daar wil de gemeente namelijk meerdere basisscholen bij elkaar, onder meer De Wateringe en komt er een kinderopvang, oftewel het moet een Integraal Kindcentrum worden.

Zekerheid

De ongeruste ouders zien dat echter niet zitten. “Van 6 tot 29 februari komen we aan in de hete fase van onze acties en zullen ze meer zichtbaar zijn in de buurt”, verzekert Dankaart. “Pas als we zekerheid hebben dat de school mag blijven staan, dan stoppen we met de acties en zijn we dolblij.”

Aankomende zaterdag, 6 februari, zullen de actievoerders voor Mediq Apotheek Jiskoot aan de Rijksstraatweg staan om flyers uit te delen en om handtekeningen te verzamelen tegen de verhuizing van de basisschool.

Verzetsposter

“Ook gaan we vragen aan bewoners van de bloemenbuurt of ze een verzetsposter willen ophangen voor het raam, verder gaan we spandoeken ophangen en komt er, als de school niet blijft, een bijeenkomst voor alle mensen over de stand van zaken. Daarbij zullen we ook de gemeente en het schoolbestuur uitnodigen.”

Volgens het actiecomité kan de steun niet groter. “Negen op de tien bewoners en zo goed als alle ouders zijn voor het behoud van de school in de Bremstraat”, aldus Dankaart. “Dat blijkt uit een onderzoek dat de Hellevoetse PvdA heeft gehouden onder buurtbewoners.” Bewoners zijn volgens Dankaart bang dat de sfeer verdwijnt. “Ouders vinden de afstand naar de nieuwe locatie te groot, vooral voor kinderen onder de twaalf jaar. Bovendien is de oversteek op de Rijksstraatweg te gevaarlijk.”

Dolblij

De gemeente wil nog niet reageren. Wel laten ze in een persbericht weten opnieuw te kijken naar het plan voor het Integraal Kindcentrum en verwachten ze in de week van 15 februari meer te kunnen vertellen. “We hopen van harte dat de gemeente inziet dat de school daar niet weg moet, het is de enige basisschool in die buurt. We zullen dolblij zijn als ze de besluiten terugdraaien. Echter is het wel: Eerst zien, dan geloven”, meldt het actiecomité. Het schoolbestuur van obs De Wateringe heeft eerder aan deze laten weten niet tegen het plan te zijn van de verhuizing. “Het concept van de school blijft hetzelfde. Bovendien moet de huidige locatie verbeterd worden als er geen verhuizing komt”, aldus Wim de Kam, bestuursvoorzitter.

heb je Nieuws voor de Nieuwsjager e-mail naarEmail blonkpatrick@hotmail.com 

tel:06-30327435 


Sponsor gezocht  voor de Nieuwsjagervoor al uw Nieuws uit voorne- putten info

 

 

 

tel:06-30327435 

 

 de fotograaf is ook te huur voor al uw fotowerkkablo producties v.pMethode en publicatie van dezeis auteursrechtelijk beschermttoepassing en/of anderzijdsuitvoering zonder toestemming van auteurs is niet toegestaantel:06-30327435                                       contact met de fotograafhttp://patrickblonk.123website.nl/32656Email2212 klik hier tel:06-30327435