De kablo fotograaf Hellevoetsluis voor al u feesten bruiloften recepties modellen fotografie familieportret op locatie foto's voor websites voor al uw pers fotografie kortom voor al uw fotowerk de kablo fotograaf heeft 15 jaar ervaring met fotografie gewerkt voor kranten en Website van   tv   Rijnmond diverse media laat u vrijblijvend adviseren naar de mogelijkheden Wij zetten uw oude negatieven en dia's op foto fotograaf

kablo fotograaf website  http://patrickblonk.123website.nl

Jacoba van Beierendag Oostvoorne weer even terug in de Middeleeuwen

Oostvoorne . Jacoba van Beieren en haar gemaal Frank van Borselen sloegen in 2014 een jaartje over om ruimte te maken voor de Serenade, een ander gewaardeerd evenement op de kalender van zomeractiviteiten in Oostvoorne. Maar komende zaterdag 14 juni wordt de Jacoba van Beierendag weer in al zijn glorie gevierd. Vrouwe Jacoba en heer Frank dalen dan weer met hun gevolg af van de ruïnes van de burcht om zich op de Hofweide onder de Middeleeuwse gasten te begeven die op de Hofweide de tijden van weleer laten herleven. Het wordt de veertigste (!) keer dat in Oostvoorne de Jacoba van Beierendag wordt gevierd. Burgemeester Peter de Jong van Westvoorne heet Jacoba en Frank om 10.45 uur officieel welkom in ‘hun’ Oostvoorne.

 

Re-enactment

De organiserende Stichting Culturele Evenementen Oostvoorne (SCEO) heeft voor viering van de Jacoba van Beierendag tal van groepen en gezelschappen bereid gevonden om het bezoek aan de tijd van Jacoba en Frank zo echt mogelijk te maken. Re-enactmentgroepen als de Compagnie van Brederode, Genootschap Monnickendam, de Truwanten, Gheselscap Goet ende Fijn, gezelschap Vincentius, Aye de Lichtekooi en de van Oostvoorne afkomstige Huurlingen van Voorne hebben hun kampen opgeslagen op de Hofweide. Wie de kampen bezoekt, stapt zo de Middeleeuwen in. De muziekgezelschappen De Truwanten, Goet ende Fyn en Zak en As verlevendigen de activiteiten op en rond de Hofweide met toepasselijke muziek. De Oostvoornse Burchtspelers brengen toepasselijk straattoneel.

 

Schildknaap

De jeugd kan deelnemen aan de ridderproeven die op de Hofweide in de Middeleeuwse kampementen worden gehouden. Wie de proeven volbrengt en de bijbehorende vragen goed beantwoordt, wacht een beloning in de vorm van een ‘Middeleeuwse pannenkoek,’ gebakken bij de kraam van voetbalvereniging OVV, die ook op de Hofweide staat. Op de Hofweide hebben de scouts van De Strandvogels een kinderplein ingericht waar tal van activiteiten worden ontplooid, onder meer brood bakken boven een kampvuur. Een specataculaire roofvogelshow completeert het aanbod aan activiteiten op de Hofweide.

Sponsor gezocht  voor
de Nieuwsjagervoor al uw Nieuws uit voorne- putten info

tel:06-30327435 


heb je Nieuws voor de Nieuwsjager e-mail naarEmail blonkpatrick@hotmail.com 

tel:06-30327435 

 

de fotograaf is ook te huur voor al uw fotowerk

kablo producties v.p

Methode en publicatie van deze

is auteursrechtelijk beschermt

toepassing en/of anderzijds

uitvoering zonder toestemming van auteurs is niet toegestaan

tel:06-30327435

                                       contact met de fotograaf

http://patrickblonk.123website.nl/32656Email2212 klik hier

 tel:06-30327435