De kablo fotograaf Hellevoetsluis voor al u feesten bruiloften recepties modellen fotografie familieportret op locatie foto's voor websites voor al uw pers fotografie kortom voor al uw fotowerk de kablo fotograaf heeft 15 jaar ervaring met fotografie gewerkt voor kranten en Website van   tv   Rijnmond diverse media laat u vrijblijvend adviseren naar de mogelijkheden Wij zetten uw oude negatieven en dia's op foto fotograaf

kablo fotograaf website  http://patrickblonk.123website.nl

hellevoetsluis Fokveedag Hellevoetsluis 2014‏ ‏

De Fokveedag Hellevoetsluis werd in 2012 voor de 55e keer gehouden, dat wil zeggen, ‘na de oorlog’. Voor deze periode werden ook vee-keuringen gehouden, maar niet jaarlijks zoals nu. Deze keuringen vonden toen plaats op het terrein waar nu de rubberfabriek en de meubelzaak van Moerman gevestigd zijn, achter het zogenoemde tentoonstellingsgebouw.
Na de oorlog werd een commissie opgericht door de melkcontroleverenigingen. Het terrein waarop deze dag werd gehouden was en is nog steeds het weiland van de familie van der Ban aan de Smitsweg te Hellevoetsluis. De hoofdzaak was het keuren van koeien en het aantal dieren dat werd aangevoerd ging dikwijls over 200 dieren. Tegenwoordig is dit aantal ongeveer 80 dieren.
De activiteiten die rond deze keuringen worden gehouden zijn talrijk. In een grote tent staan vele kramen en ook buiten is een uitgebreide streekmarkt. De vereniging plattelandsjongeren zijn ook  vertegenwoordigd. Ook zijn er voor de kinderen leuke wedstrijdjes. Over de jeugd gesproken, er zijn ook wedstrijden met het ‘voorbrengen en toiletteren’ van kalveren. Bij al deze keuringen worden de bekroonde dieren beloond met de vermelding van kampioen van haar klasse en natuurlijk met een beker of medaille.
Jammer is het dat enkele jaren geleden door strengere eisen in de ziektebestrijding de geitenkeuringen niet meer konden doorgaan. De mechanisatie is in de landbouwbedrijven door de jaren sterk toegenomen. Op de Fokveedag Hellevoetsluis wordt duidelijk deze ontwikkeling getoond. Oldtimers van tractoren tot de modernste monsters’ zijn er aanwezig. Ook zijn er paarden en pony demonstraties.
De Fokveedag is uitgegroeid van een simpele koeienkeuring tot een agrarische presentatie. Een leuke bestemming voor een gezellig familie-uitje.

 

 

Sponsor gezocht  voor de Nieuwsjager voor al uw Nieuws uit voorne- putten info

tel:06-30327435 

heb je Nieuws voor de Nieuwsjager e-mail naarEmail blonkpatrick@hotmail.com 

tel:06-30327435

de fotograaf is ook te huur voor al uw fotowerk

kablo producties v.p

Methode en publicatie van deze

is auteursrechtelijk beschermt

toepassing en/of anderzijds

uitvoering zonder toestemming van auteurs is niet toegestaan

tel:06-30327435

                                       contact met de fotograaf

http://patrickblonk.123website.nl/32656Email2212 klik hier

 tel:06-30327435