Fakkeltocht van Amnesty International‏ hellevoetsluis

Fakkeltocht van Amnesty International
Voor de 12e keer organiseert De Hellevoetse afdeling van Amnesty International een fakkeltocht ter gelegenheid van de viering van het 65 jarig bestaan van de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom om met deze fakkeltocht mee te lopen! De fakkeltocht zal plaatsvinden op vrijdag 6 december. Vertrek om 19.00 uur vanaf het plein voor Vroom en Dreesmann naar de bibliotheek.
Daar wordt het programma vervolgd met de prijsuitreiking en het voorlezen van de 3 beste gedichten gemaakt - na het geven van lessen door Amnesty - door leerlingen van de groepen 8 van basisschool de Brandaris. Wethouder Taal is één van de juryleden en verricht de prijsuitreiking. De andere juryleden zijn Leo.Blok (hoofdredacteur Groot Hellevoet) en Lydi van Staveren (dichteres).
Expositie


Een expositie van de gedichten is te bewonderen van 2 t/m15 december in de bibliotheek op de 1e etage.
In de bibliotheek is het na de fakkeltocht tevens mogelijk om kaarsen en kerstkaarten te kopen en het zetten van een handtekening op een petitielijst betreffende Rusland. Hoe meer mensen meelopen met de fakkeltocht, elk met een fakkel, hoe indrukwekkender de tocht zal zijn! De fakkels worden ter plaatse aangestoken en uitgedeeld, zijn gratis net als deelname. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor de allerkleinsten zijn ‘Nemo’ lichtjes beschikbaar. Vanaf maandag 2 december zullen er ook petitielijsten liggen in de bibliotheek, zodat mensen die niet deelnemen aan de fakkeltocht deze petitie toch kunnen tekenen. Thuisblijvers kunnen deelnemen aan de actie via www.amnesty.nl.
Brieven schrijven tegen onrecht
Amnesty zet zich vol overgave in voor mensen die onrecht is aangedaan. Brieven schrijven, het is Amnesty’s simpele en briljante actiemethode: iedereen kan eraan meedoen en het is een succesvolle aanpak. In de loop der jaren zijn miljoenen brieven geschreven. Met resultaat. Ze worden gelezen en de oproepen vinden gehoor: gevangenen worden voortijdig vrijgelaten, marteling wordt voorkomen, doodvonnissen worden niet voltrokken. De Bahreinse lerares Jalila al-Salman liet Amnesty International weten: ‘Het is door uw steun dat ik en anderen vrijkwamen. We hebben meer van uw steun nodig. Alstublieft, doe wat u kunt.’ Al-Salman werd opgepakt nadat zij zich inzette voor hervormingen in haar land. Na een brievenactie van Amnesty kwam ze vervroegd vrij. Graag tot ziens op 6 december! Voor verdere informatie stuur een mail naar g.voorham@versatel.nl

heb je Nieuws voor de Nieuwsjager e-mail naarEmail blonkpatrick@hotmail.com  Nieuws

foto,s van patrick blonk


foto,s bestellen tel:06-30327435
de fotograaf is ook te huur voor al uw fotowerk
kablo producties v.p
Methode en publicatie van deze
is auteursrechtelijk beschermt
toepassing en/of anderzijds
uitvoering zonder toestemming van auteurs is niet toegestaan
tel:06-30327435